Mindfulness-training

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin een vrouw zich voorbereidt op de komst van een nieuw leven. Zeker bij een eerste zwangerschap kan dit leiden tot momenten van angst of onzekerheden.  

Een mindfulness-training tijdens de zwangerschap kan u helpen om beter te leren omgaan met stress en eventuele angsten van een zwangerschap. Ook bewust omgaan met pijnervaring kan de pijnbeleving verzachten. Zo kan u (meer) ontspannen genieten van de zwangerschap en focussen op het allerbelangrijkste: de komst van uw baby.   

De sessies worden in het Nederlands gegeven onder begeleiding van gecertificeerd mindfulness-trainer Ineke Van Mulders, psychologe in het UZ Brussel.  

Wie kan deelnemen? 

Ieder vrouw die zwanger is kan, alleen of samen met haar partner (of vertrouwenspersoon), deelnemen aan de training. Het is wel van belang om de zes groepssessies te volgen. De sessies kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden. 

Wat houdt de training in?  

De mindfulness-training is een oefenprogramma in groep en dus geen individuele therapie, zwangerschapscursus of geen gespreksgroep.  

De reeks van zes groepssessies wordt georganiseerd met een beperkt aantal koppels om iedereen zo goed mogelijk te kunnen opvolgen. Vooraf inschrijven is verplicht. 

Praktische informatie  

Data

  • Op dinsdag 28/11, 5/12, 12/12, 19/12/2023 en  9/1, 16/1/2024 telkens van 17u30 tot 20u.

Plaats  
Huis van het Kind Theodora (Brussels Health Campus, Jette)

Prijs
€ 23,5 per persoon (binnen de conventie eerstelijnspsychologische zorg)

Sommige ziekenfondsen bieden een terugbetaling aan voor mindfulness. Informeer u alvast bij uw ziekenfonds voor een eventueel recht op een tegemoetkoming.   

Vooraf inschrijven verplicht 
Het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is om organisatorische redenen vooraf inschrijven verplicht. Dit kan telefonisch op het nummer 02 476 36 68 of 0496 12 65 14 ofwel via e-mail naar Ineke.VanMulders@uzbrussel.be