GEZOCHT: Deelneemsters voor onderzoek naar pijn na borstkanker

GEZOCHT: Deelneemsters voor onderzoek naar pijn na borstkanker

12 februari 2024

Eén op drie vrouwen die borstkanker kregen, blijven kampen met pijn die niet meer verklaarbaar is door de aanwezigheid van kanker. Pijnmedicatie is de meest voorgestelde therapie maar zorgt vaak voor neveneffecten. Onderzoekers van de VUB willen nagaan of pijneducatie de pijn kunnen verminderen. Die behandelingen bewezen al hun nut bij andere chronische pijnpatiënten.

Voor dit onderzoek zoeken onderzoekers aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) en Universiteit Hasselt (UH) nog deelnemers die pijn blijven ondervinden na borstkanker (pijn in spieren en gewrichten, arm, borststreek, rug, zenuwen, …). De kandidaten moeten kankervrij zijn en moeten sinds drie maanden alle therapieën hebben afgerond (met uitzondering voor hormoon- en immunotherapie).

Het onderzoek vindt plaats op verschillende locaties in België: VUB (campus Jette), UHasselt (campus Diepenbeek), Imeldaziekenhuis (Bonheiden), en AZ Rivierenland (Bornem).
 
Bij interesse mail uw naam en telefoonnummer naar pijnnaborstkanker@vub.be of bel naar 0474/53.01.35

Meer details en informatie: https://linktr.ee/pijnnaborstkanker 
 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.