Multidisciplinaire zorg voor borstkanker in de erkende borstkliniek van het UZ Brussel

Multidisciplinaire zorg voor borstkanker in de erkende borstkliniek van het UZ Brussel

17 maart 2023

Verschillende media berichtten deze week over een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Het KCE voerde in samenwerking met de Stichting Kankerregister en klinische experten, onderzoek uit bij 50 000 vrouwen met borstkanker. De studie toonde aan dat patiënten die niet worden behandeld in een coördinerende borstkliniek een aanzienlijk hogere kans hebben om aan borstkanker te overlijden in vergelijking met vrouwen die in een coördinerende borstkliniek worden behandeld. Het UZ Brussel is één van de erkende coördinerende borstklinieken.

Patiënten kunnen in de Borstkliniek van het UZ Brussel terecht voor multidisciplinaire zorg, van diagnose tot behandeling. De Borstkliniek verleent gespecialiseerde medische, paramedische en psychosociale zorg aan mensen die te maken hebben met een borstprobleem of met de gevolgen ervan. Een team van specialisten in borstaandoeningen tracht in de kortst mogelijke tijd een diagnose te stellen, de uitslag mee te delen en een passende behandeling voor te stellen.

Het multidisciplinair team van de Borstkliniek bestaat uit oncologische en gynaecologische chirurgen, radiologen, borstverpleegkundigen, een psychologe, een kinesitherapeute en een administratief assistent. 

Nauwe samenwerking met andere specialisten

Het team van de Borstkliniek werkt in nauw overleg met andere experten in het UZ Brussel: anatomopathologen voor cel- en weefselonderzoek, medisch oncologen voor een medische behandeling van kanker, radiotherapeuten voor behandeling via bestraling en plastische chirurgen voor plastische en reconstructieve heelkunde

Meer info op de webpagina van de Borstkliniek.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.