UZ Brussel lanceert podcast Gezond ouder worden

UZ Brussel lanceert podcast Gezond ouder worden

01 februari 2024

Oud worden is niet langer een kunst, de gemiddelde levensverwachting stijgt zienderogen. We worden misschien wel ouder, dat wil niet per definitie zeggen dat we gezonder oud worden. Dat legt een aanzienelijke druk op onze maatschappij en onze ziekenhuizen. Daarom riep het UZ Brussel de raadpleging ‘Gezond Ouder Worden’ in het leven. Jonge senioren kunnen zich van top tot teen laten screenen en er zo achter komen hoe gezond ze echt zijn en wat ze kunnen veranderen om zo gezond mogelijk lang te leven. Zo wil het UZ Brussel ervoor zorgen dat je niet alleen ouder wordt, maar dat je ook kan genieten van je oude dag.

Ivo was een van de eerste mensen die langsging op deze raadpleging. Meer weten over zijn ervaringen? Ontdek het in de nieuwe UZ Brussel podcast Gezond ouder worden, waarin hij spreekt met verschillende experts: prof. dr. Elisabeth De Waele, prof. dr. Siddhartha Lieten, psycholoog Bart Colson en kinesist Stephanie Geeurickx.

Beluister de podcast hier.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.