Andere zorgverleners

Op de afdeling werken nog heel wat andere medewerkers om samen met de artsen en verpleegkundigen voor de baby's op de dienst Neonatologie te zorgen:

Psychologen

Ouders die nood hebben aan een vertrouwelijk gesprek kunnen bij de psycholoog terecht. De psycholoog is regelmatig aanwezig op de afdeling en komt zo snel mogelijk na de geboorte van hun baby kennismaken met de ouders.

  • Eva Van Bocxlaer, psycholoog

Kinesitherapeuten

De kinesitherapeut van de dienst Neonatologie heeft een divers takenpakket en wordt ingezet voor ademhalingskinesitherapie, mobilisatie, positionering en houding, mondstimulatie, …

Zie ook: Verzorging van de baby

  • Isabel Ooms, kinesitherapeut

Sociaal verpleegkundigen

Zij staan ouders die moeilijkheden ervaren met de administratie zoals voor bevallingsverlof, aanvragen bij de mutualiteit, … Daarnaast zijn ze ook steeds beschikbaar voor psychosociale begeleiding.

Administratieve en logistieke medewerkers

Ouders krijgen ook ondersteuning van administratieve medewerkers die zorgen voor het onthaal, administratieve taken, het opnemen van de telefoon en het doorschakelen van de ouders naar de verpleegkundige die voor hun baby verantwoordelijk is.

De logistieke medewerkers zorgen voor het aanvullen en onderhoud van materiaal, het ophalen van medicatie, de netheid van de couveuses en de bedjes en de borstvoedingskussens. Ze zien er ook op toe dat de knuffels elke week gewassen worden.