Klinische studie naar preventieve migrainemedicatie

Een belangrijke groep migrainepatiënten is onvoldoende geholpen met de huidige beschikbare preventieve medicatie tegen migraine. Deze onvervulde behoeften worden vaak geassocieerd met een aanzienlijke impact op uw dagelijks leven, kunnen de professionele ontwikkeling beïnvloeden en het algemeen welzijn verminderen.

Op dit moment loopt er een wereldwijde klinische studie naar nieuwe preventieve mediatie waaraan onder andere ook verschillende Belgische ziekenhuizen deelnemen. Deze studie onderzoekt in welke mate deze nieuwe medicatie werkzaam is om migraine-aanvallen te voorkomen bij patiënten die eerder onsuccesvol werden behandeld met preventieve medicatie.  

Deze klinische studie werd goedgekeurd door een Belgisch ethisch comité en het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).

Wie?

  • U bent tussen 18 en 75 jaar oud
  • U ervaart minstens 4 of meerdere migrainedagen per maand
  • U hebt reeds preventieve medicatie gebruikt die niet voldoende hielp

Interesse

Bij interesse raden we u aan uw huisarts en/of uw behandeld arts te raadplegen en ons te contacteren via jan.versijpt@uzbrussel.be (Hoofdpijnkliniek UZ Brussel). 

Wist je dat ?

Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicatie is een stapsgewijs en streng gecontroleerd proces. Een van de laatste stappen is het toedienen van de medicatie bij een doelgroep in een veilige medische omgeving en onder toezicht van gespecialiseerde artsen. Deelnemende artsen zijn verplicht u de risico’s en voordelen van studiedeelname uit te leggen en kunnen de behandeling enkel starten met uw expliciete goedkeuring.

 

< Terug