Artsen

prof. dr. Steven Droogmans
prof. dr. Steven Droogmans prof. dr. Steven Droogmans

prof. dr. Steven Droogmans

Afdelingshoofd Cardiologie
Gedeeltelijk geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Niet-invasieve cardiologie
  • Cardiale amyloïdose
  • Hartfalen en cardiomyopathiën
  • Mitraclip

Over prof. dr. Steven Droogmans

Prof. dr. Steven Droogmans is afdelingshoofd en sinds 2010 staflid op de dienst Cardiologie. Hij legde zijn doctoraatsthesis af in 2009 getiteld 'Detection, follow-up and prevention of drug-induced valvular heart disease in an in vivo rat model'.

Hij is voorzitter van de onderzoekscluster CHVZ-KFAR, voorzitter van de Belgian Young Cardiologist Club (YCC) en actief boardmember van de Belgian Society of Cardiology (BSC) en de Belgian Working Group of non-invasive Cardiology (BWNICI). Hij is ook fellow van de European Society of Cardiology (FESC).

Hij is actief in de editorial board van enkele wetenschappelijke tijdschriften en publiceerde tot heden in 60 artikels nationale en internationale tijdschriften. Hij begeleidt arts studenten, arts-assistenten en arts-specialisten in hun klinische en wetenschappelijke opleiding.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?