Huidverjonging

Heeft u last van diepe rimpels rond de ogen, wangen en mond? Of van een zonbeschadigde huid ter hoogte van het gelaat? Dan kan een laserbehandeling helpen om uw huid er opnieuw jonger te laten uitzien.

Type laser?

Met slechts 1 behandeling met de fractionele CO2-laser ziet u er gemiddeld 5 jaar jonger uit.

Werking laser?

De gefractioneerde CO2 laser is in staat om door te dringen tot in de diepere lagen van de huid die de nieuwvorming van collageen stimuleert. Collageen is nodig om de huid letterlijk bij elkaar te houden. Het is het meest voorkomende eiwit in het lichaam maar naarmate de huid ouder is de aanmaak ervan uit balans waardoor de huid in elkaar zakt. Nieuwe aanmaak van collageen zorgt ook voor een afname van pigmentvlekken, minder rimpelvorming, minder acne littekens en een afname van de grootte van poriën waardoor de huidtextuur in het algemeen veel beter wordt.

Bijwerkingen?

De laserbehandeling zelf is niet pijnlijk omdat we gebruik maken van een verdovende crème die 1 uur voor de behandeling wordt aangebracht op de dienst Dermatologie.

Na de laserbehandeling zal de huid rood en gezwollen zijn met korstjes. We raden aan om minimum 1 week thuis te blijven. Na 1 week kunt u terug make-up aanbrengen en na 2 weken is de huid volledig genezen.

Hoeveel sessies zijn nodig?

Meestal volstaat 1 sessie, indien nodig kan na 1 jaar een bijkomende sessie gepland worden.

Voorzorgsmaatregelen?

  • 4 weken voor en 6 weken na de behandeling zonblootstelling vermijden en zonnefactor 50+ dragen
  • Veel last van koortsblazen? Dan starten we 2 dagen voor de laser met antiherpes medicatie
  • U blijft best 1 week thuis na deze laserbehandeling
  • Cosmetica kan vanaf 1 week na de ingreep gedragen worden

< Terug