Pigmentvlekken (café au lait-vlekken en Becker naevus)

Wat?

Pigmentvlekken zijn lichtbruine vlekken ter hoogte van de huid die zichtbaar worden vanaf de leeftijd van 2 jaar. Ze kunnen onschuldig zijn of als deel van een syndroom voorkomen. Vraag daarom altijd het advies van uw dermatoloog vooraleer ze te behandelen.

Becker naevus is een gepigmenteerde vlek ter hoogte van de schouder met tevens ook haargroei. De vlek is meestal sinds de geboorte aanwezig, maar wordt vaak pas duidelijk zichtbaar in de puberteit.

Welk type laser?

Café au lait-vlekken en Becker naevus zijn goedaardig en behandeling met laser wordt aangeraden indien u het esthetisch storend acht. Met de ultrakorte pulsduur van de Q-switch laser zijn we in staat om specifiek het pigment te vernietigen zonder de huidstructuur zelf te beschadigen.

Bijwerkingen?

De laserbehandeling zelf is niet pijnlijk omdat we gebruik maken van een verdovende crème die 1 uur voor de behandeling thuis kan worden aangebracht.

Na de laserbehandeling zullen witte stipjes zichtbaar zijn op de pigmentvlek door de vorming van gasbelletjes, deze zullen na enkele minuten terug verdwijnen. De huid kan na de behandeling nog enkele uren rood zien en in uitzonderlijke gevallen kunnen zich korstjes vormen.

Voorzorgen?

  • 4 weken voor en 6 weken na de behandeling zonblootstelling vermijden en zonnefactor 50+ dragen.
  • 1 uur voor de laserbehandeling brengt u de verdovende crème thuis aan onder plastiek folie.

< Terug