Asset Publisher

prof. dr. Andrea Sarkozy

prof. dr. Andrea Sarkozy

Afdelingshoofd Ritmologie
Care provider under the health care convention

Speciality

  • Cardiale elektrofysiologie
  • Katheterablatie

About prof. dr. Andrea Sarkozy

Prof. dr. Andrea Sarkozy is in 1995 afgestudeerd aan de Semmelweis Medical University in Boedapest, Hongarije. In 2001 voltooide zij haar residentie Interne Geneeskunde en Cardiologie, en tussen 2002 en 2003 haar fellowship in Klinische Elektrofysiologie in het St. Michael's Hospital van de Universiteit van Toronto (Canada) om zich verder te specialiseren in interventionele elektrofysiologie. Tussen 2007 en 2013 was ze verantwoordelijk voor het programma voor klinische elektrofysiologie van het Heart Rhythm Management Center in het UZ Brussel. Ze voltooide er eveneens haar doctoraat "Brugada syndrome: facts and controversies" onder leiding van prof. dr. Pedro Brugada. Van 2013 tot 2022 leidde ze Elektrofysiologieprogramma van de afdeling Cardiologie van het UZA en was ze hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen. Vanaf februari 2023 leidt ze de Sudden Cardiac Death Unit van het UZ Brussel.

Daarnaast was ze van 2014 tot 2017 bestuurslid van de European Heart Rhythm Association (EHRA) was zij EHRA Webinar Course Director van 2017 tot 2020. Sinds 2022 is ze medevoorzitter van het wetenschappelijk programmacomité van het EHRA-congres en lid van het wetenschappelijk programmacomité van het congres van de European Society of Cardiology.

Prof. dr. Andrea Sarkozy is internationaal erkend expert op het gebied van cardiale elektrofysiologie, met name in de behandeling van complexe ritmestoornissen en erfelijke ritmestoornissen door middel van katheterablatie.

Ze is auteur van meer dan 140 wetenschappelijke publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften. Bovendien is ze hoofdonderzoeker en nationaal coördinator van klinische studies in verschillende internationale multicenter studies en recensent in verschillende internationale tijdschriften op het gebied van cardiologie en elektrofysiologie. Zij is promotor en co-promotor van verschillende PhD-projecten.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?