Verblijf

Webcam

Voor ouders is het vaak verscheurend om hun kleine spruit te moeten missen wanneer ze naar huis gaan terwijl hun kindje in de couveuse van de dienst Neonatologie moet blijven tot ze de volgende dag terugkomen. Dat zijn vaak lange uren, zonder contact.

Om nauw betrokken te blijven en hun kindje op elk moment van de dag te kunnen zien, kunnen ouders 24 uur per dag en 7 dagen op 7 gebruikmaken van een webcam die op elk bedje van de dienst Neonatologie is voorzien.

Lees verder onder de foto.

Webcam op Neonatologie in UZ Brussel

Rooming-in

Ouders die dicht bij hun kindje wensen te blijven kunnen in bepaalde omstandigheden gebruikmaken van één van de twee rooming-in kamers die multifunctioneel kunnen worden gebruikt en gratis worden aangeboden voor:

  • begeleiden en bevorderen van borstvoeding
  • voorbereiden op ontslag
  • stervensbegeleiding
  • overnachting in geval van een kritisch ziek kind wanneer de afstand tussen de woning en het ziekenhuis te groot is

Kledij

De baby’s mogen eigen kleertjes dragen of kleding die op de afdeling beschikbaar is. Ouders kunnen dit zelf kiezen.

Gebruik GSM & tablet

Gebruik van GSM en tablets is verboden. Bij het betreden van de dienst Neonatologie dienen mobiele toestellen te worden uitgeschakeld of in vliegtuigmodus gezet.

Even een foto nemen of een filmpje maken is wel toegestaan, maar gezien een GSM of tablet een belangrijke bron van bacteriën en virussen is, die gevaarlijk kunnen zijn voor de baby, wordt gevraagd om dit te beperken. Handen wassen is echter daarna wel noodzakelijk om infecties te voorkomen.