Ontslag na spoedbehandeling

Wanneer de eerste opvang en behandeling zijn afgerond en er geen verdere onderzoeken en behandeling nodig zijn, kan u de Spoedgevallendienst verlaten. Afhankelijk van uw gezondheidssituatie zijn drie verschillende vervolgtrajecten mogelijk:

  1. De behandeling is afgerond

    U krijgt adviezen mee en in principe hoeft u geen arts meer te bezoeken. De spoedarts stuurt een brief naar uw huisarts met informatie over uw bezoek aan de Spoedgevallendienst. Mocht u toch onzeker zijn over het verloop van uw herstel dan kan u altijd contact opnemen met uw huisarts.

  2. U wordt doorverwezen naar de huisarts

    De spoedarts geeft u het advies om de behandeling voort te zetten of te laten controleren door uw huisarts. De arts stuurt een brief naar uw huisarts met informatie over uw bezoek aan de Spoedgevallendienst. U moet zelf de afspraak maken met uw huisarts.

  3. U wordt doorverwezen naar een ander medische dienst van het UZ Brussel

    De spoedarts verwijst u door naar een andere medische dienst voor vervolgonderzoek en behandeling. Soms krijgt u na uw bezoek aan de Spoedgevallendienst meteen een afspraak mee. In alle andere gevallen krijgt u de nodige gegevens en telefoonnummers mee om zelf een afspraak te maken.