MOVUB Lentesymposium

MOVUB Lentesymposium

- voor verwijzers
Zaterdag 23 maart 2024
Van 8:30 tot 17 uur
VUB Faculteit

Op zaterdag 23 maart 2024 organiseert MOVUB traditioneel het Johan Braeckman Lentesymposium. Dit jaar staat het symposium in het thema van "Recht". De start is voorzien om 8:30 uur in de VUB Faculteit.

Maarten Moens geeft een uiteenzetting over de wondere wereld van de Medische Expertise. Advocate en politica Fientje Moerman geeft een inkijk achter de schermen van het Grondwettelijk Hof: een waarborg voor de democratie? Zij doet dit onder het principe van de Chatham house rule. Vrij vertaald: when a meeting, or part thereof, is held under the Chatham House Rule, participants are free to use the information received, but neither the identity nor the affiliation of the speaker(s), nor that of any other participant, may be revealed.

En dan is het tijd voor de uitreiking van MOVUB's Carrièreprijs van de Vrijzinnigheid. We zijn als VUBers trots dat we sterke standpunten durven (moeten!) innemen. Zo beloonden we vorig jaar nog JJ Amy met de prijs van de Vrijzinnigheid voor diens inzet voor abortus. Het is misschien dan niet heel verwonderlijk dat we van het ene uiterste van het leven dit jaar rabiaat naar de andere kant daarvan schieten. De Carrièreprijs van de Vrijzinnigheid wordt dit jaar uitgedeeld aan Prof. dr. Wim Distelmans. Wim stond mee aan de wieg van de euthanasiewetgeving. Een wetgeving die zoals ons de afgelopen jaren maar al te duidelijk werd gemaakt nog steeds finetuning kan gebruiken. Wim is bovenal ook gewoon een uiterst beminnelijk man die ons zal begeesteren met zijn verhaal hieromtrent.

Daarna is het zoals steeds tijd voor verbroedering bij een glaasje MOVUB champagne.

Schrijf je snel in via de website: www.movub.com en vergeet ook je lidgeld voor dit jaar niet te betalen, dan komen die 3CP punten ethiek en economie vlotjes in orde!

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.