UZ Brussel verwelkomt nieuwe topchirurgen in minimaal invasieve hartchirurgie

UZ Brussel verwelkomt nieuwe topchirurgen in minimaal invasieve hartchirurgie

17 oktober 2022

Prof. Gebrine El Khoury en prof. Mohamed Bentala versterken sinds kort het team Hartheelkunde van het UZ Brussel. Met deze aanwervingen en met het oog op de toekomst streeft het Centrum voor Hart- en Vaatziekten verder naar maximale kwaliteit en innovatie op vlak van minimaal invasieve hartchirurgie.

Prof. Gebrine El Khoury studeerde af aan de UCL en werkte onder meer in het Hôpital Broussais in Parijs en aan het Toronto General Hospital in Canada. Hij specialiseerde in aortaklepchirurgie en is op dit moment ook verbonden aan de Cliniques universitaires Saint-Luc. Hij is een pionier op vlak van mitralisklep- en aortaklepvalvuloplastie.

Prof. Mohamed Bentala studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en het AMC Amsterdam en is op dit ogenblik verbonden aan Amphia in Breda. Hij is gespecialiseerd in minimaal invasieve hartchirurgie en aortaklepchirurgie, mitralisklepreconstructie en de behandeling van voorkamerfibrilleren.

Met deze versterking bevestigt het team hartheelkunde met prof. Mark La Meir en dr. Ines Van Loo zijn rol als voortrekker, naast de hybride hartchirurgie, ook op vlak van zowel de zwaardere aortapathologie als de minimaal invasieve behandeling van kleppathologie.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.