Zorgmassages voor kinderen

Zorgmassages voor kinderen

25 juni 2021

Het KidZ Health Castle van het UZ Brussel start een samenwerking met vzw Zorgmassage. Zorgmassages zijn zachte massages die diepgaande ontspanning bieden en zo pijn, angst, vermoeidheid, misselijkheid … tijdelijk kunnen verminderen of wegnemen. Het UZ Brussel is het eerste ziekenhuis dat met de vzw zorgmassages voor pediatrische patiënten zal voorzien. Aan het project wordt bovendien wetenschappelijk onderzoek gekoppeld. Het project wordt onder meer mogelijk gemaakt door de steun van de UZ Brussel Foundation.

De zorgmassages zullen worden gegeven door erkende zorgmasseurs die een uitgebreide specialisatieopleiding hebben gevolgd en een certificaat hebben behaald. Binnen deze groep van erkende masseurs zijn er vrijwilligers die in bepaalde ziekenhuizen gratis zorgmassages voor volwassen patiënten aanbieden. Het is een primeur om de zorgmassages ook bij kinderen toe te passen. 

Het project wordt in verschillende fasen uitgerold. Vooraleer we de stap zetten naar massages voor onze patiënten, maken verpleegkundigen en artsen van het kinderziekenhuis en medewerkers van De Appeltuin zelf kennis met de zorgmassages. Zo raken ze volop vertrouwd met het concept om het binnenkort ook aan patiënten te kunnen aanbieden. Ook ouders van patiëntjes worden betrokken in het traject.

Gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek

Daarnaast wordt het project gekoppeld aan een wetenschappelijke studie want de effecten zorgmassages bij kinderen werden nooit eerder onderzocht.

We hebben uw hulp nodig

De zorgmassages kunnen dankzij de hulp van donateurs en sponsors mogelijk gemaakt worden. De UZ Brussel Foundation zamelt fondsen in om deze zorgmassages verder toegankelijk te maken voor kinderen. Ook u kan uw steentje bijdragen.

Steun dit project

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.