Acnelittekens

Wat?

Acne vulgaris, meestal acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes, hoewel sommige personen er ook last van hebben na de puberteit of op volwassen leeftijd. Het berust op een ontsteking van huid rond de talgklieren en kan in sommige gevallen leiden tot diepe littekenvorming.

Hoe werkt de laserbehandeling?

Acnelittekens liggen vaak diep in de huid waardoor een oppervlakkige laserbehandeling of peeling vaak niet voldoende resultaat oplevert.

Met de gefractioneerde CO2 laser of huidverjongingslaser kunnen we microscopisch kleine fragmentjes uit de huid verwijderen met het sparen van de tussenliggende huid. Deze microscopisch kleine wondjes zorgen voor contractie van huid waardoor deze strakker en meer egaal wordt.

Bijwerkingen?

De laserbehandeling zelf is niet pijnlijk omdat we gebruik maken van een verdovende crème die 1 uur voor de behandeling wordt aangebracht op de dienst Dermatologie.

Na de laserbehandeling zal de huid rood en gezwollen zijn met korstjes. We raden aan om minimum 1 week thuis te blijven. Na 1 week kunt u terug make-up aanbrengen en na 2 weken is de huid volledig genezen.

Hoeveel sessies zijn nodig?

Meestal zijn 3 sessies nodig om de 4-6 weken. Indien nodig kan u na 1 jaar een en meerdere bijkomende sessies voorzien. Eén sessie duurt 30-45 minuten.

Terugbetaling?

Terugbetaling kan aangevraagd worden. De exacte prijs hangt af van de grootte van de te behandelen zone. Wij geven u de exacte prijs mee op raadpleging.

Voorzorgsmaatregelen?

  • 4 weken voor en 4 weken na de behandeling zonblootstelling vermijden en zonnefactor 50+ dragen.
  • Veel last van koortsblazen? Start dan 2 dagen voor de laser met antiherpes medicatie en neem die tot 3 dagen na de behandeling door.
  • U blijft best 1 week thuis na deze laserbehandeling.
  • Cosmetica kan vanaf 1 week na de behandeling gedragen worden.

< Terug