Lasercentrum

Lasertherapie kan gebruikt worden voor verschillende huidaandoeningen gaande van medische tot meer esthetische behandelingen.

Het is een efficiënte, niet-invasieve en veilige behandelingsoptie aangepast aan uw huidtype. Samen met u wordt een geïndividualiseerd behandelingsplan opgesteld om tegemoet te komen aan uw wensen en zo tot een optimaal resultaat te komen.

Lees verder onder de foto.

Laserbehandelingen

Afhankelijk van uw huidaandoening kiest de dermatoloog ofwel voor een medische laserbehandeling, ofwel voor een esthetische laserbehandeling.

Medische laserbehandeling voor:

Esthetische laserbehandeling voor:

Werking

Laser staat voor ‘Light amplification by stimulated emission radiation’. Door middel van hoogenergetisch licht worden de gewenste structuren, zoals bloedvaten, pigment, tattoopartikels, haarwortels of collageen, in de huid nauwkeurig en accuraat bereikt zonder omliggende structuren te beschadigen. Vandaar dat verschillende lasertoestellen nodig zijn die afhankelijk van hun golflengte zich op andere structuren kunnen richten.

Voorbereiding laserbehandeling

Elke laserbehandeling wordt voorafgegaan door een consultatie waarbij de nodige voorzorgsmaatregelen worden toegelicht en een geïnformeerd toestemmingsformulier wordt meegegeven. Dit formulier brengt u de dag van de behandeling ondertekend mee.

Breng zelf een lijst mee met de medicatie die u dagelijks inneemt of aanbrengt (sommige medicaties zijn fotosensitief of maken uw huid gevoeliger voor laserlicht).