De groene Brussels Health Campus

Het UZ Brussel is gevestigd op de campus Jette vlakbij het Laarbeekbos in de groene rand rond Brussel. Op de campus Jette zijn eveneens de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel gevestigd, alsook de Erasmushogeschool (met o.m. het departement gezondheidszorg), een kinderkribbe en het sportcentrum Basic Fit.

Door de integratie op één hospitalo-facultaire campus is er een vruchtbare interactie tussen het ziekenhuis en de faculteit. De Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel/VUB beschikt er over een studentenrestaurant, een bibliotheek, een Centrum voor Studie en Begeleiding, een Skills Lab, ...

De medische campus Jette situeert zich in het westelijk deel van de Brusselse agglomeratie langs de Tentoonstellingslaan in de nabijheid van de Brusselse grote ring en de autosnelwegen E40 Brussel - Oostende en A12 en E19 tussen Brussel - Antwerpen.

De Brussels Health Campus in Jette is uniek in vergelijking met talrijke andere campussen in België: op een steenworp van de bruisende culturele Europese hoofdstad Brussel en helemaal omringd door groen.