UZ Brussel lanceert PCOS-kliniek

UZ Brussel lanceert PCOS-kliniek

03 februari 2021

Sinds kort bundelt UZ Brussel de multidisciplinaire zorg voor vrouwen met het polycystisch eierstoksyndroom (PCOS) in de PCOS-kliniek. PCOS is een genetisch bepaalde, hormonale, stofwisselings-en voorplantingsstoornis die wereldwijd ongeveer een op tien vrouwen treft. Het beïnvloedt de algemene gezondheid en het welzijn van een vrouw. Desondanks is de aandoening miskend en blijft PCOS bij veel vrouwen ongediagnosticeerd.

Ernstige gezondheidsproblemen

PCOS is de belangrijkste oorzaak van verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen en verhoogt het risico op ernstige aandoeningen zoals: diabetes type 2, hart- en vaatziekten en baarmoederkanker. De vaakst vermelde probleempunten door patiënten met PCOS zijn: de moeilijkheid om gewicht te verliezen, de onregelmatige menstruatiecycli, verminderde vruchtbaarheid, overmatige haargroei en acné. 

Gespecialiseerde, multidisciplinaire setting in PCOS-kliniek

Een tijdige diagnose heeft een belangrijke invloed op de aanpak van de PCOS-symptomen. Met de PCOS-kliniek biedt het UZ Brussel uitgebreide en gecoördineerde zorg aan patiënten met PCOS. Gespecialiseerde dermatologen, gynaecologen, fertiliteitsartsen, diëtisten en diabetesspecialisten bundelen hun krachten in de PCOS-kliniek.
 

Bezoek de website van de PCOS-kliniek