Artsen

dr. Karolien Termote
dr. Karolien Termote dr. Karolien Termote

dr. Karolien Termote

Klinisch staflid Oogheelkunde
Niet geconventioneerd zorgverstrekker

Specialisatie

  • Cornea
  • Cataract
  • Refractiechirurgie

Over dr. Karolien Termote

Dr. K. Termote behaalde haar diploma tot oogarts in 2012 aan de KULeuven. Zij liep tijdens haar opleiding stages in diverse binnenlandse en buitenlandse opleidingsplaatsen (Brugge, India, Burundi). Aansluitend volgde ze een fellowship ooglid en traanwegchirurgie aan het AZ Monica in Deurne. Nadien vertrok ze naar Canada om er zich gedurende een jaar te bekwamen in hoornvlies pathologie en chirurgie. Ze deed er onder andere onderzoek naar hoornvliestransplantaties en laserchirurgie van het hoornvlies. In 2015 behaalde ze in Vancouver het diploma van Cornea Fellow of the University of British Columbia. Dr. Termote is lid van het BSCRS (Belgian Society of Cataract and Refractive Surgery), ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgery), AAO (American Academy of Ophthalmology) en Cornea Society. Sinds 2015 is zij kliniekhoofd van het voorste oogsegment aan UZ Brussel.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Dr. K. Termote publiceerde tal van wetenschappelijke artikels in internationaal erkende vaktijdschriften. De voornaamste onderwerpen betroffen nieuwe technieken rond hoornvliestransplantaties, behandeling van hoornvliesinfecties, behandeling van keratoconus, … Ze sprak wereldwijd op congressen onder meer over nieuwe lasertechnieken om hoge bijziendheid te corrigeren.

Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?