Artsen

Prof. dr. Sorcha Ni Dhubhghaill
Prof. dr. Sorcha Ni Dhubhghaill Prof. dr. Sorcha Ni Dhubhghaill

Prof. dr. Sorcha Ni Dhubhghaill

Diensthoofd Oogheelkunde
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Oogheelkunde

Over Prof. dr. Sorcha Ni Dhubhghaill

Sorcha Ni Dhubhghaill is sinds 2023 hoofd van de dienst Oogheelkunde. Als student won ze de Welch Allyn prijs voor oogheelkunde en de Duke Elder Undergraduate prijs van het Royal College of Ophthalmology in het Verenigd Koninkrijk. Ze studeerde in 2005 af aan het Trinity College Dublin in Ierland en promoveerde in 2010. Ze specialiseerde zich in oogheelkunde in het Royal Victoria Eye and Ear Hospital in Dublin en het St Vincents University Hospital in Dublin. In 2013 verhuisde ze naar het UZA in Antwerpen, waar ze zich verder specialiseerde in het hoornvlies, cataract en innovatieve chirurgische technieken.

Ze is verder gecertificeerd en heeft zowel het European Board of Ophthalmology (EBO) examen als het ESCRS-EBO cataract subspecialist examen behaald - en was de eerste vrouw die de FEBOS-CR titel behaalde. Ze is nu bestuurslid van de EBO-examencommissie. Ze maakt ook deel uit van het bestuur van de Belgian Society of Cataract and Refractive Surgery (BSCRS) en de European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS), de grootste oogheelkundige vereniging in Europa.

Ze is betrokken bij verschillende klinische studies, waarvan de meest recente de BEST Cornea studie is, gefinancierd door de Belgische federale overheid en ze heeft meegewerkt aan meer dan 90 publicaties in PubMed. Haar specifieke interessegebieden zijn het hoornvlies, cataract en voorsegmentheelkunde.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?