Financieel

De kost van een PGT-behandeling?

Voor informatie over de kost van een PGT-behandeling kan u terecht bij de PGD-coördinator. Er is ook een document met financiële informatie, dat geregeld bijgewerkt wordt. U kan dat aanvragen via:

Voor Belgische patiënten die mutualiteitsgerechtigd zijn, vertelt het formulier meer over de voorwaarden tot terugbetaling van de behandeling. Het is namelijk niet omdat u mutualiteitsgerechtigd bent dat de terugbetalingsregeling altijd geldt.

Niet-gerechtigde patiënten

Niet-gerechtigde patiënten (geen Belgische mutualiteit) moeten de behandeling betalen vóór de behandeling. Voor de laboprestaties van het Centrum voor Medische Genetica in het kader van een PGT-behandeling wil dat zeggen dat het volledige bedrag voor de voorbereidende bloedonderzoeken van de wensouders betaald moet zijn voor aan de ontwikkeling van de test wordt begonnen. 

Betalen

In het UZ Brussel moeten consultaties, onderzoeken of ingrepen betaald worden met een betaalkaart of via overschrijving (op basis van een toegezonden factuur). Met cash geld of een cheque betalen is niet toegestaan.