Artsen

Dr. Rutger Schols
Dr. Rutger Schols Dr. Rutger Schols

Dr. Rutger Schols

Consulent Plastische Heelkunde
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Pediatrische plastische heelkunde
  • Schisis chirurgie
  • Secundaire aangezichtscorrecties
  • Rhinoplastie
  • Handchirurgie
  • Algemene plastische heelkunde

Over Dr. Rutger Schols

Dr. Schols werkt sinds 2023 als staflid van de dienst Plastisch Heelkunde van het UZ Brussel. Na de opleiding tot plastisch chirurg, volgde hij fellowships gericht op hand- en polschirurgie, evenals schisis chirurgie en secundaire aangezichtscorrecties, waaronder rhinoplastie. Hij is tevens werkzaam als staflid van de dienst Plastische Heelkunde van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Hij verdedigde zijn doctoraatsthesis in 2014.

Naast het werk als plastisch chirurg, focust hij zich op wetenschappelijk gebied op de ontwikkeling van innovatieve chirurgische technieken, zoals beeldgeleide chirurgie en robot-geassisteerde microchirurgie. Hij is lid van de adviesraad van de International Society for Fluorescence Guided Surgery (ISFGS). Als bestuurslid is hij actief binnen de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen (NVSCA). Hij is commissielid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Daarnaast is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH), de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (RBSPS). Hij is fellow van de European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?