5de editie Food Factory
voor verwijzers
Slim eten, slimmer leven: innovatie tegen chronische ziekten
Een vorming voor voedingsprofessionals.
De nadruk ligt op de efficiënte en gepersonaliseerde zorg in diabetes. In deze editie werken we opnieuw met de mogelijkheid tot interactieve deelname tijdens elke presentatie via televoting. Hierbij wordt uw opinie onmiddellijk binnen de spreekbeurt gereflecteerd wat tot boeiende, relevante discussies leidt.
Inschrijven
Inschrijvingsgeld:
-
75€ incl. btw
-
Studenten 50€ incl. btw
-
Gratis voor UZ Brussel medewerkers
Programma
8.30 - 9.00 uur: Ontvangst en inschrijving - bezoek aan de standen
9.00 - 9.05 uur: Verwelkoming
9.05 - 09.45 uur: Voeding als sleutel tot preventie van chronische ziekten
Prof. Dr. Elisabeth De Waele - dienstverantwoordelijke klinische nutritie en diëtetiek
09.45 -10.30 uur: Is obesitas een kinderziekte?
Prof. Dr. Inge Gies - diensthoofd KidZ Health Castle en Kinderendocrinologie
10.30 - 10.50 uur: Pauze
10.50 - 11.35 uur: De rol van de diëtist bij PCOS: voeding als sleutel tot hormonale balans
Mej. Lieselot Sablon- diëtiste UZ Brussel
11.35 - 12.25 uur: Hoe strikt moet een niersparend dieet zijn?
Prof. Dr. Freya Van Hulle - staflid nefrologie UZ Brussel
12.25 - 13.15 uur: Lunch
13.15 - 14.00 uur: De link tussen voeding en lage rugpijn
Prof. dr. Omer Elma - kinesitherapie Bournemouth University
14.00 - 14.45 uur: Type 2 diabetes onder de loep
Mevr. Helene Stuyck - diabeteseducator UZ Brussel
14.45 - 15.30 uur: Van genetisch profiel tot AI-adviezen: hoe technologie voeding verandert
Mej. Berenice Jimenez Garcia - diëtiste, PhD onderzoeker UZ Brussel
15.30 - 16.00 uur: Take-home messages
Mevr. Chloë Verhelst - hoofddiëtiste UZ Brussel