Beurs voor UZ Brussel-VUB onderzoek naar hersentumoren

Beurs voor UZ Brussel-VUB onderzoek naar hersentumoren

26 oktober 2023

Het Nederlandse Hersentumorfonds kende onderzoekers van UZ Brussel (prof. Duerinck, dienst neurochirurgie) en VUB (prof. Movahedi, LMCT, prof. Tuyaerts, dr. ir. Geeraerts, LMMO) een beurs toe van 200.000 euro voor onderzoek naar hersentumoren. Met hun onderzoek wil het team de verscheidenheid van glioblastomen en hun evolutie tijdens het ziekteproces gedetailleerd in kaart brengen. Glioblastomen zijn de meest agressieve hersentumoren.

Het team zal verschillende stalen van de tumor op verschillende tijdstippen met geavanceerde technieken onderzoeken. Op die manier kunnen ze zowel de tumorcellen als de immuuncellen gedetailleerd in kaart brengen. 

Het uiteindelijke doel is deze tumoren goed te begrijpen om zo immuuntherapie optimaal te kunnen aanpassen voor patiënten die getroffen zijn door deze specifieke hersentumoren. 

Het project werd door Nederlandse Hersentumorfonds geselecteerd uit verschillende nationale en internationale applicaties. 
 
Meer info over het Hersentumorfonds: https://hersentumorfonds.org/
 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.