Busnet MIVB wijzigt vanaf 4 november

Busnet MIVB wijzigt vanaf 4 november

25 oktober 2019

Vanaf maandag 4 november 2019 past MIVB haar busnet aan. Ook de bereikbaarheid van het ziekenhuis verandert. We zetten de wijzigingen even op een rijtje.

Lijn 13 en lijn 14 rijden verder

Lijn 13 rijdt vandaag tussen UZ-VUB en Simonis. Vanaf 4 november rijdt de bus vanaf Simonis verder tot metrostation Zwarte Vijvers op de grens van Koekelberg en Molenbeek.

Lijn 14 krijgt 8 extra haltes. De terminus is niet langer UZ-VUB. De bus rijdt voortaan door richting Dikke Beuk, en dan verder tot metrohalte Heizel.

Lijn 53 en lijn 84 rijden niet meer langs het ziekenhuis

Buslijn 53 breidt uit, maar rijdt niet meer langs het ziekenhuis. De bus start zoals vandaag aan het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek en rijdt via het koninklijk paleis naar Bockstael. Vervolgens rijdt hij richting de Basiliek en Westland Shopping in Anderlecht.

Lijn 84 verdwijnt op 4 november. De veranderingen aan de lijn zijn zo groot dat een nieuw lijnnummer nodig is. Bus 84 wordt bus 83. De lijn blijft rijden tussen Heizel en Berchem Station, maar het UZ Brussel ligt niet meer op dat traject.

Welkom buslijn 88

Heel wat bussen bedienen dus niet langer het ziekenhuis. Dat wordt gecompenseerd door lijn 88. Bus 88 rijdt voortaan van De Brouckère via Noordstation naar Thurn en Taxis, Bockstael, Station Jette, Dikke Beuk en UZ-VUB.

Alle details vind je op de website van de MIVB.