ComfortKIDZ, het Palliatief Pediatrisch Liaisonteam van het UZ Brussel, officieel erkend

ComfortKIDZ, het Palliatief Pediatrisch Liaisonteam van het UZ Brussel, officieel erkend

03 juli 2024

Het Vlaams Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin heeft ComfortKIDZ erkend. Het team zal deel uitmaken van het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Het is meteen ook het eerste Nederlandstalige palliatief pediatrisch liaisonteam in Brussel.

 

ComfortKIDZ is een ervaren multidisciplinair team dat gespecialiseerd is in de zorg voor kinderen en, jongeren die lijden aan zware chronische aandoeningen die levensduurbeperkend of levensbedreigend kunnen zijn. Ook de omgeving van die jonge patiënten wordt natuurlijk zwaar getroffen, en dus gaat ComfortKIDZ ook met hen aan de slag. Vaak gaat het om neurologische aandoeningen of zeldzame ziekten. Soms is behandelen nog mogelijk, in andere situaties is de zorg gericht op het verminderen van symptomen en pijn of om het begeleiden van de laatste levensfase. 

Willem Beets, coördinator ComfortKIDZ: “ComfortKIDZ streeft ernaar om de kwaliteit van leven te verbeteren van de jonge patiënten en hun omgeving en hun zorg zo goed mogelijk te ondersteunen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. We ondersteunen de bestaande behandelteams in ons kinderziekenhuis en bieden, op maat van de patiënt en zijn omgeving, onze multidisciplinaire expertise aan. Om de continuïteit te optimaliseren en bewaken, werken we ook nauw samen met externe zorgverstrekkers zoals huisartsen en thuisverpleegkundigen zodat de patiënten en hun gezin overal de beste zorg kunnen krijgen.” 

Het is onder meer dankzij de financiële steun van de UZ Brussel Foundation dat dit team zich heeft kunnen ontplooien en deze erkenning haalde. 

De komende maanden bouwt ComfortKIDZ de werking verder uit.  

Het team bestaat uit volgende collega's: dr. Marjolein Willemsen, dr. Linde Peeters, prof. dr. Gerlant Van Berlaer, Lieve Van der Auwermeulen, Marijke Berghman, Willem Beets, Veerle Cosyns, Karolien Lambrecht, Gulnara Vardanyan en Lynn Puttemans

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.