Dr. Ronald Pennings vervoegt het onderzoeksteam Keel-Neus-Oorheelkunde

Dr. Ronald Pennings vervoegt het onderzoeksteam Keel-Neus-Oorheelkunde

19 oktober 2022

Dr. Ronald Pennings werd begin deze maand aangesteld als gastprofessor aan de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB en vervoegt zich bij het wetenschappelijk onderzoeksteam van de dienst Keel-Neus-Oorheelkunde bij het UZ Brussel.  

Hij is KNO-arts aan het Radboudumc in Nijmegen. Hij specialiseerde zich in erfelijke vormen van doofheid, zoals onder meer het Usher syndroom en in farmacologische behandelingen van binnenooraandoeningen. Deze expertise sluit nauw aan op de onderzoekslijn van het team KNO onder leiding van prof. dr. Topsakal, dat sterk inzet op minimaal invasieve chirurgische benaderingen voor het binnenoor.

Samen bundelen zij kun krachten door wetenschappelijk onderzoek te gaan verrichten naar de wijze van toediening van nieuwe geneesmiddelen aan het middenoor en/of slakkenhuis voor de behandeling van gehoorverlies.

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.