Endocrinologen halen JDRF-beurs binnen voor diabetesonderzoek

Endocrinologen halen JDRF-beurs binnen voor diabetesonderzoek

06 september 2022

Endocrinologen prof. dr. Nico De Leu en prof. dr. Willem Staels hebben samen met hun onderzoekspartners prof. Chantal Mathieu en prof. Conny Gysemans aan de KU Leuven een prestigieuze JDRF onderzoeksbeurs binnengehaald. JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) is een toonaangevende non-profitorganisatie met als missie de genezing van type 1 diabetes.

In hun project gaat de VUB-KUL tandem innovatieve therapieën onderzoeken waarin strategieën om het immuunsysteem -die bij type 1 diabetes de insuline-producerende betacellen aanvallen- te remmen gecombineerd worden met een regeneratieve therapie die de beschadigde betacellen helpt herstellen. Hun project kreeg de naam "SyneRegIm": exploring the SYNErgistic effect of β-cell REGeneration and emerging IMmune intervention strategies to prevent and/or reverse type 1 diabetes.

Prof. dr. De Leu en prof. dr. Willem Staels zijn allebei lid van VUB-onderzoeksgroep BENE, Beta Cell Neogenesis Unit.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.