Kinderen met diabetes op sportkamp

Kinderen met diabetes op sportkamp

10 oktober 2019

Het kinderdiabetesteam van het UZ Brussel ging afgelopen weekend voor de 2e keer op sportkamp met een aantal kinderen met type 1 diabetes. Het sportkamp is een onderdeel van het pilootproject Sport & Diabetes dat in 2018 in het UZ Brussel van start ging.

Afgelopen weekend leefden 26 diabetespatiëntjes zich 3 dagen uit in De Destelheide in Dworp. Twee keer per jaar kunnen kinderen met diabetes type 1 op sportkamp onder medische begeleiding van het kinderdiabetesteam van het UZ Brussel. Op die manier probeert het project Sport & Diabetes beweging in te bedden in de dagelijkse routine van kinderen met diabetes en laat het beweging deel uitmaken van het behandelplan.

Naast de 6-maandelijkse sportkampjes kunnen de kinderen op woensdagnamiddag sportlessen volgen onder medische begeleiding van het kinderdiabetesteam.

Lees verder onder de foto's.

Samenwerking van academische en institutionele partners

Het project krijgt bovendien de steun van verschillende academische en private partners waaronder verschillende faculteiten van de VUB en ULB ISEPK, het Wetenschappelijk Steunfonds VUB, Joetz (jeugdwerking van de Socialistische Mutualiteiten), de Jan Vertonghen Foundation, de Diabetes Liga, het Huis voor Gezondheid, het Fonds Edith Devriendt, Sonja Kimpen, en het kabinet van de ministers Maggie De Block, Jo Vandeurzen, Philippe Muyters via Sport Vlaanderen, Sven Gatz en Pascal Smet.