Kinderterugkomdag Brussels IVF: kinderen tussen 7 en 9 komen op bezoek naar de plaats waar ze zijn verwekt

Kinderterugkomdag Brussels IVF: kinderen tussen 7 en 9 komen op bezoek naar de plaats waar ze zijn verwekt

08 mei 2023

Toen in het UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van de VUB, in 1983 het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van het UZ Brussel opgericht werd, lokte zowel onderzoek als behandeling voor onvruchtbaarheid controverse uit. Desondanks zijn de onderzoekers en artsen van het UZ Brussel vanuit een humanistische overtuiging op zoek blijven gaan naar oplossingen voor wensouders die aanklopten. Nu 40 jaar later kwamen meer dan 300 gezinnen met kinderen tussen 7 en 9 jaar terug naar de plaats waar het voor hen allemaal begon. Een initiatief dat voor de 5de keer georganiseerd wordt.

Brussels IVF verwelkomde de kinderen (geboren in 2014-2015) die zijn verwekt in ons ziekenhuis, samen met hun broertjes, zusjes en ouders, om kennis te maken met de wereld van medisch begeleide voortplanting. Vanaf die leeftijd stellen kinderen actief de vraag over waar kindjes vandaan komen. Meer dan 1.200 bezoekers kwamen langs. Kinderen maakten spelenderwijs kennis met het fertiliteitscentrum van UZ Brussel en de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen. Op de planning stond ook een blik achter de schermen in het labo.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.