Prof. dr Willem Staels bekroond met JDRF Career Development Award

Prof. dr Willem Staels bekroond met JDRF Career Development Award

24 januari 2024

Prof. dr. Willem Staels, kinderarts in het UZ Brussel, ontving begin deze maand een Career Development Award van JDRF, de toonaangevende wereldwijde onderzoeks- en belangenbehartiger op het gebied van type 1-diabetes (T1D). Met deze erkenning gaat een bedrag van 997.050 dollar gepaard. Prof. dr. Staels en het Beta Cell Neogenese (BENE) onderzoeksteam aan de Vrije Universiteit Brussel zullen hun onderzoek naar het verbeteren van celtherapie voor diabetes voortzetten en in de komende 5 jaar focussen op stamcel-afgeleide bètacellen.

De JRDF Career Development Award heeft als doel gekwalificeerde en veelbelovende wetenschappers in een vroeg stadium van hun academische carrière te helpen lanceren in onderzoeksdomeinen die de behandeling, preventie en uiteindelijk de genezing van type 1 diabetes bevorderen.

Deze eervolle onderscheiding erkent de inspanningen van gevestigde, onafhankelijke onderzoekers zoals prof. dr. Staels, die de kloof tussen onderzoek en kliniek overbruggen.
 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.