Prof. Marc Noppen verkozen tot Zorgpersoonlijkheid 2021

Prof. Marc Noppen verkozen tot Zorgpersoonlijkheid 2021

30 april 2021

UZ Brussel CEO prof. Marc Noppen is verkozen tot ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar 2021’. Hij mocht deze onderscheiding in ontvangst nemen op donderdag 29 april bij de uitreiking van de 10 awards van ZORGMagazine. De award van ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar’ gaat naar iemand die het afgelopen jaar het verschil kon maken, naar iemand die een actieve rol opnam in het maatschappelijk debat over de zorgsector. Het UZ Brussel stootte ook voor twee andere onderscheidingen door naar de top 3 met een nominatie voor ‘Beste Externe Marketing’ en ‘Zorgwerkgever van het jaar’.

Prof. Marc Noppen: “Ik ben heel blij met deze prijs, omdat het toch een heel speciaal jaar is geweest. Ik ben vereerd dat mijn collega’s me zonder mijn medeweten hebben genomineerd. Deze prijs is er alleen gekomen omdat er een team van 3.800 collega’s achter me staat en is dan ook een erkenning aan alle collega’s van het UZ Brussel.”

De nominatie voor deze onderscheiding was een verrassing voor Prof. Marc Noppen. Het was het directiecomité dat het initiatief nam om een dossier in te dienen.

Olivier Naeyaert, directeur Algemeen beheer: “Marc Noppen zet zich dag en nacht in voor zijn medewerkers. Hij aarzelt niet om zijn rol op te nemen in het maatschappelijk debat en duidelijk te zeggen waar het op staat. Hij is een inspiratie voor de hele zorgsector. En hij doet dat allemaal met 1 doel voor ogen: de best zorg aan de patiënt verlenen.”
 

Nominaties in twee andere categorieën

Het UZ Brussel was naast de nominatie voor ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar’ ook nog genomineerd voor 2 andere awards. De rekruteringscampagne ‘Wat deed Dimitri?’ haalde de top 3 van ‘Beste Externe Marketing’. Ook in de categorie ‘Zorgwerkgever van het Jaar’ kreeg het UZ Brussel een ereplaats in de top 3.

Over de awards

De Zorgwerkgever van het Jaar Awards zijn een initiatief van ZORGMagazine. De genomineerden en winnaars werden verkozen door een achtkoppige jury met professionals uit verschillende domeinen van de zorg. 113 dossiers werden ingediend, 30 inzendingen verdienden een nominatie en 10 organisaties vielen in de prijzen. Meer informatie: www.zorgwerkgevervanhetjaar.com.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.