Simulatiepatiënten gezocht voor de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB

Simulatiepatiënten gezocht voor de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB

31 mei 2022

De opleiding Geneeskunde van de VUB zoekt simulatiepatiënten die een bepaalde patiëntenrol willen aannemen en spelen. De simulatiepatiënt wordt ingezet bij de lessen en examens zodat de studenten ‘zoals in het echt' kunnen oefenen.

Wie zoeken ze?

Voor de lessen communicatie (dus: hoe in gesprek gaan met de patiënt), is de VUB op zoek naar enthousiaste personen tussen 20 en 50 jaar die enkele keren per jaar een halve dag kunnen deelnemen als simulatiepatiënt. Al wie interesse heeft, is welkom.

Wat kan je verwachten als simulatiepatiënt?

Als simulatiepatiënt kan je zelf kiezen wanneer je al dan niet deelneemt. Je leert een patiëntenrol die je op voorhand wordt doorgestuurd. Op het moment van de les of het examen speel je je rol en voert de student een consultatie met jou. Als simulatiepatiënt ga je om met lerende studenten en beleef je leuke momenten.

Contact

Voor meer informatie of interesse kan je terecht bij simpat.communicatie@vub.be

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.