Start 'Huisartsenwachtpost 1090' in het UZ Brussel

Start 'Huisartsenwachtpost 1090' in het UZ Brussel

22 april 2022

Op dinsdag 19 april opende ‘Huisartsenwachtpost 1090’ zijn deuren in het UZ Brussel. Deze wachtpost wordt bemand door (Nederlandstalige) Brusselse huisartsen. Patiënten, zowel kinderen als volwassenen, kunnen er tijdens weekdagen terecht van 19 tot 24 uur en gedurende de weekends en feestdagen van 8 tot 24 uur.

Bel eerst naar 1733

Patiënten die gebruik willen maken van de huisartsenwachtpost moeten eerst bellen naar het algemeen nummer 1733 en de instructies volgen.

Aanmelden

De huisartsenwachtpost is gelokaliseerd in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Omdat de deur van het KidZ Health Castle op weekdagen na 20 uur en in het weekend gesloten is, moeten patiënten zich eerst aanmelden. Vervolgens worden ze binnengelaten door de bewaking.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.