Strijd samen met het UZ Brussel tegen Corona

Strijd samen met het UZ Brussel tegen Corona

03 november 2020

Het Coronavirus treft ons allemaal en het UZ Brussel gaat de strijd aan. Samen met jou? Iedereen kan immers zijn steentje bijdragen. Bedankt!

Wat kan je doen om te helpen:

Help ons speciale Covid-19-bezoekkamers bouwen

Bezoek aan Covid-19-patiënten is door de grote besmettelijkheid uiterst beperkt toegestaan, en vaak zelfs helemaal niet. Dat leidt nog altijd tot menselijke drama’s. Daarom wilt het UZ Brussel, samen met jou, speciale Covid-19-bezoekkamers bouwen.

Help ons Covid-19-bezoekkamers bouwen


Help ons om het mentaal welzijn van onze medewerkers blijvend te ondersteunen

We willen wil onze medewerkers blijvende psychologische ondersteuning aanbieden. Maar, ook een aparte ontspanningsruimte is dringend nodig, want het is de bedoeling dat onze mensen hun hoofd kunnen leegmaken op extreme stressmomenten. Even ontspannen, emoties uiten, ervaringen delen, … Villa Veerkracht is een plek waar dat kan. Nu en hopelijk ook in de toekomst. Onze zorgverleners doen er kracht op om er daarna weer tegenaan te gaan.

Help ons Villa Veerkracht verder uit te bouwen


Help ons als een vrijwilliger

De Covid-19-epidemie blijkt één van de zwaarste stormen te worden die onze maatschappij heeft moeten doorstaan. Ondanks tal van maatregelen staat de Belgische gezondheidszorg onder zware druk. Ook in het UZ Brussel komen we handen te kort. Daarom zoeken we vrijwilligers die ons kunnen helpen. Niet alleen in de zorg, maar ook logistiek, administratief, organisatorisch, … In functie van je ervaring, vaardigheden en persoonlijke voorkeur proberen wij je in te zetten voor zorgondersteunende taken om onze artsen en verpleegkundigen te ontlasten. Kunnen wij je niet inzetten voor zorgondersteunende taken, dan kan jouw hulp ook nodig zijn voor administratieve taken op onze verpleegafdelingen, bij het vervoeren en organiseren van medisch en niet-medisch materiaal, bij het faciliteren van contact tussen patiënten en hun familie, op de pakjesdienst opgezet voor onze patiënten en hun familieleden, ... Iedereen met het hart op de juiste plaats, en die een steentje wilt bijdragen in onze strijd tegen Covid-19, kan zich online registreren.

Meld je aan als vrijwilliger

Ben je student? Meld je dan hier aan!


Help ons met een gift in natura

Misschien wil jij of jouw bedrijf onze medewerkers steunen via een gift in natura? Alles is welkom, kleine en grote giften. Alles wat bijdraagt tot het welzijn van onze medewerkers, of hun werkomstandigheden verbetert, wordt sterk geapprecieerd: verzorgingsproducten, ontspanningsmomenten, lekkernijen, bloemetjes, …

Registreer je gift


Help ons door online te shoppen bij Trooper

Wist je dat je het UZ Brussel kan steunen door ... te shoppen? Ja, je leest het goed: dankzij Trooper kan je het UZ Brussel steunen in de strijd tegen het coronavirus wanneer je online shopt. Het is makkelijk, veilig en snel. Helemaal gratis, het kost je geen cent.

Hoe werkt Trooper juist?


Help ons door onze oproep te delen op Facebook