Uitbreiding van het lesaanbod voor zieke en gehospitaliseerde kinderen

Uitbreiding van het lesaanbod voor zieke en gehospitaliseerde kinderen

01 september 2021

Ziekenhuisschool Inkendaal start op 1 september 2021 met een nieuwe vestigingsplaats in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. De leerkrachten van ziekenhuisschool Inkendaal geven vanaf dan les aan patiëntjes van 2,5 tot en met 12 jaar in het dagziekenhuis en op de diensten Pediatrie, Kinderoncologie en Intensieve geneeskunde. De lessen gaan door in de Appeltuin, de speel-, recreatie- en leerruimte in het KidZ Health Castle.

Ziekenhuisonderwijs

Het ziekenhuisonderwijs richt zich op zieke en gehospitaliseerde kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen die een kankerbehandeling moeten volgen. In een ziekenhuisschool krijgen ze een beperkt en aangepast lesprogramma. Op die manier lopen de kinderen geen leerachterstand op. Ze blijven bovendien in contact met hun thuisschool.

Uitbreiding onderwijsaanbod

De uitbreiding van de ziekenhuisschool komt er dankzij subsidies van Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts. Met deze subsidie kan ziekenhuisschool Inkendaal een aanvulling bieden op het reeds bestaande onderwijsaanbod in het UZ Brussel, voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar, georganiseerd door Cardijnschool-Inkendaal.

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.