UZ Brussel breidt Parking 1 uit: hinder tijdens de werkzaamheden

UZ Brussel breidt Parking 1 uit: hinder tijdens de werkzaamheden

27 januari 2022

Op 1 februari starten er werkzaamheden op Parking 1 van het UZ Brussel. De grootste parking van het ziekenhuis wordt uitgebreid met 350 plaatsen. Als alles volgens planning kan verlopen, is de uitbreiding klaar in september 2022. Het ziekenhuis doet er samen met de aannemer alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken, maar tijdens de werfperiode zullen er minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Opgelet: Parking 1 zal vanaf dinsdag 1 februari tot het einde van de werken enkel toegankelijk zijn via de bareel net voorbij de brandweerkazerne. De ingang aan de zijde van de Spoedgevallendienst wordt afgesloten.

Boven het vandaag niet overdekte deel van Parking 1 worden twee verdiepingen gebouwd. Er is ook een nieuw circulatieconcept uitgewerkt met een opsplitsing van de verkeersstromen voor de Ring en het centrum. Om tot deze verbeteringen te komen, moeten we helaas een periode van hinder overbruggen.

Vanaf dinsdag 1 februari enkel de inrit t.h.v. de brandweerkazerne in gebruik

De toegang tot de parking via de bareel aan de zijde van de Spoedgevallendienst is buiten gebruik vanaf februari tot het einde van de werkzaamheden in september 2022 (foto 1). U rijdt Parking 1 op via de linker bareel aan de ingang naast de brandweerkazerne op de Dikke Beuklaan (foto 2).

Tijdelijk minder beschikbare parkeerplaatsen

Om vanaf september 2022 over meer parkeerplaats te beschikken, moeten we het tijdens de werkzaamheden tijdelijk stellen met minder parkeerplaatsen. In februari is dit verlies aan plaats beperkt. Vanaf maart is er grotere hinder, want dan wordt het hele niet overdekte deel van de parking een werfzone. Indien Parking 1 volzet is, zullen wagens doorverwezen worden naar Parking 3 aan de ingang Consultaties, waar we extra plaatsen voorzien voor bezoekers en patiënten. We hopen op deze manier de hinder maximaal te beperken.

Kiss & Ride zone ingang KidZ Health Castle en Brussels IVF blijft bereikbaar

Komt u iemand afzetten aan de ingang van het kinderziekenhuis/Brussels IVF, dan rijdt u de campus op ter hoogte van de Laarbeeklaan. Daar slaat u rechts af richting hoofdinkom, vervolgens voorbij de Spoedgevallendienst en dan via de doorgang naar links. De inrit ter hoogte van de Spoedgevallendienst is vanaf 1 februari immers éénrichting. U kan deze doorgang dan enkel nog gebruiken om de campus te verlaten.

We verontschuldigen ons voor het ongemak tijdens deze werfperiode.

Wij bouwen voor u: meer informatie over het UZ Brussel Ruimteplan

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.