UZ Brussel houdt bezoekverbod aan

UZ Brussel houdt bezoekverbod aan

18 december 2020

De eerder gecommuniceerde versoepeling vanaf 21 december gaat niet door. Gezien de stijging van het aantal Corona-besmettingen en de aanhoudende druk op het ziekenhuis, blijft het algemeen bezoekverbod toch van toepassing. We beseffen dat dit een moeilijke maatregel is voor onze patiënten en hun familie, maar willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Onze oprechte excuses voor dit ongemak en de tegenstrijdige communicatie. Bedankt voor uw begrip.

Uitzonderingen

Op het algemeen bezoekverbod gelden een aantal uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden (bvb. in palliatieve context). Familieleden worden in dat geval verder ingelicht via de verpleegeenheden over de bezoekvoorwaarden en ontvangen dan een rode bezoekerskaart.

In contact blijven met uw familie

Het UZ Brussel stelt alles in het werk om patiënten en hun familieleden in deze moeilijke omstandigheden toch maximaal in contact te brengen met elkaar. De  infolijn voor familieleden blijft elke dag van 8 tot 18 uur beschikbaar via telefoon (02 477 88 01) en via e-mail (socialedienst@uzbrussel.be). Videochats kunnen aangevraagd worden via het mailadres.