UZ Brussel houdt bezoekverbod aan

UZ Brussel houdt bezoekverbod aan

18 december 2020

De eerder gecommuniceerde versoepeling vanaf 21 december gaat niet door. Het algemeen bezoekverbod blijft van toepassing zolang dat nodig is. Wij begrijpen dat de beperkingen van het bezoek sommigen zwaar valt. Wij erkennen de frustratie en zien de situatie ook graag anders. In deze tijden is de nood om je vader, moeder, neef, zus... te zien nog groter dan anders. Maar uw veiligheid, de veiligheid van al onze patiënten én van al onze medewerkers prioriteren. Gezien de actuele coronacijfers blijft het huidige bezoekverbod de veiligste beslissing voor de patiënten in ons ziekenhuis. Laten wij samen nog even doorbijten en volhouden, zodat wij jullie weer in veiligere omstandigheden mogen ontvangen.

Uitzonderingen

Op het algemeen bezoekverbod gelden een aantal uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden (bvb. in palliatieve context). Familieleden worden in dat geval verder ingelicht via de verpleegeenheden over de bezoekvoorwaarden en ontvangen dan een rode bezoekerskaart.

In contact blijven met uw familie

Het UZ Brussel stelt alles in het werk om patiënten en hun familieleden in deze moeilijke omstandigheden toch maximaal in contact te brengen met elkaar. De  infolijn voor familieleden blijft elke dag van 8 tot 18 uur beschikbaar via telefoon (02 477 88 01) en via e-mail (socialedienst@uzbrussel.be). Videochats kunnen aangevraagd worden via het mailadres.