UZ Brussel stelt niet-dringende ingrepen deels uit

UZ Brussel stelt niet-dringende ingrepen deels uit

01 december 2021

Omwille van het stijgende aantal Covid-besmettingen en de toenemende druk op de gezondheidssector, besliste de overheid dat de ziekenhuizen de komende twee weken onder meer de niet-dringende ingrepen deels moeten uitstellen. Dit om op de dienst Intensieve Zorg de nodige capaciteit te vrijwaren en de reallocatie van artsen en verpleegkundigen mogelijk te maken. Dat geldt ook voor het UZ Brussel. Ziekenhuismedewerkers contacteren de betrokken patiënten. Dringende en noodzakelijke ingrepen, niet-heelkundige daghospitaalactiviteiten en raadplegingen blijven op dit moment doorgaan. We volgen de situatie dag per dag op. Het ziekenhuis doet er alles aan om een zo veilig mogelijke zorgomgeving te creëren. We vragen ook dat onze patiënten alle veiligheidsmaatregelen respecteren.

Gaan door

  • Dringende en noodzakelijke opnames, onderzoeken, ingrepen, behandelingen,… voor volwassenen en kinderen (zoals onder meer oncologische ingrepen, dialyse, chemotherapie, …)
  • Raadplegingen en niet-heelkundige daghospitaalactiviteiten voor volwassenen en kinderen
  • Niet-heelkundige geplande opnames voor volwassenen
  • Fertiliteitsbehandelingen

Gaan mogelijk niet door

  • Niet-dringende ingrepen voor volwassenen en kinderen, inclusief dagziekenhuis
  • Geplande opnames voor kinderen

Gaat uw raadpleging, onderzoek, (dag)opname, ingreep, ... niet door? U wordt persoonlijk opgebeld!

Indien uw raadpleging, onderzoek, (dag)opname, ingreep, ... niet kan plaatsvinden, wordt u door een ziekenhuismedewerker persoonlijk gecontacteerd.

Zelf annuleren is niet nodig

Het is niet nodig om zelf te annuleren. Het ziekenhuis doet er alles aan om een veilige zorgomgeving te creëren. We vragen ook dat onze patiënten alle veiligheidsmaatregelen respecteren.

Als u om, welke reden dan ook, toch niet naar het ziekenhuis kunt komen, dan is het belangrijk het ziekenhuis te verwittigen:

Twijfelt u of uw raadpleging of opname dringend of noodzakelijk is?

  • Overleg met uw huisarts.
  • Contacteer de medische dienst die u behandelt en argumenteer waarom een afspraak, opname, behandeling,... toch zou moeten doorgaan. In overleg kan dan worden beslist.

Blijf op de hoogte 

Blijf de ziekenhuiswebsite en Facebook-pagina volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.