Gezocht: personen met autisme voor wetenschappelijk onderzoek

Gezocht: personen met autisme voor wetenschappelijk onderzoek

14 maart 2023

De dienst Psychiatrie van het UZ Brussel onderzoekt hoe de hersenen sociale sequenties en emotieherkenning organiseren. De onderzoekers zijn op zoek naar personen met autisme om deel te nemen aan de studie.

Verloop van de studie

Gedurende twee bezoeken wordt de hersenactiviteit gemeten met een MRI (magneetscan) terwijl u een computertaak uitvoert. Tijdens de metingen zult u na de hersenstimulatie op het computerscherm verschillende tekeningen zien die verschillende situaties beschrijven. U zal gevraagd worden deze tekeningen in de juiste volgorde te plaatsen. Nadien krijgt u aangezichten te zien waarbij u moet aangeven welke emotie erop af te lezen is. Elk bezoek zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. U krijgt hiervoor een vergoeding van 80 euro.

Voor wie

  • autistische en neurotypische (niet-autistische) personen
  • tussen 18 en 45 jaar

Waar en wanneer

De onderzoeken vinden plaats in het UZ Brussel in de loop van 2023.

Vragen of interesse

Neem contact op met Beatriz.Catoira@vub.be of Nathalie.Vanderbruggen@uzbrussel.be.

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.