#Care4Me: een jaar lang extra vitaminen en energieboosts voor de UZ Brussel-medewerkers

#Care4Me: een jaar lang extra vitaminen en energieboosts voor de UZ Brussel-medewerkers

13 januari 2022

Met een warme ceremonie in de voortuin van het ziekenhuis, gaf UZ Brussel CEO Marc Noppen samen met het directiecomité, de covid-crisiscel en medewerkers uit diverse beroepsgroepen de aftrap van #Care4Me, een cocktail aan verrassingen, met shots vol energie, waardering en verbinding voor alle ziekenhuismedewerkers doorheen 2022. Prof. Marc Noppen: “Al bijna twee jaar zetten de UZ Brussel medewerkers Olympische topprestaties neer. Op moeilijk terrein lopen we een marathon waarvan het einde nog niet in zicht is. Dat verdient blijvende dank en waardering, ook nu er geen applaus meer klinkt.

Een 25-tal medewerkers uit diverse beroepsgroepen van het UZ Brussel staken donderdagavond samen een warm vuur aan in de voortuin aan de hoofdinkom, naar analogie met de Olympische vlam. Al bijna twee jaar is de impact van de coronopandemie op werk en leven bijzonder groot. Dat weegt op veel mensen in onze samenleving. Ook de druk op de zorg blijft aanhoudend zwaar. Het vraagt uithoudingsvermogen en veerkracht van de UZ Brussel-medewerkers, net zoals bij Olympische topatleten.  

Vitaminen en verwennerij dankzij heel wat supporters 

Vuur brengt warmte, licht en kracht, precies wat nodig is in deze barre tijden. Het UZ Brussel houdt de vlam het komende jaar symbolisch brandend met #Care4Me, een cocktail van verrassingen en acties doorheen het hele jaar voor alle UZ Brussel-medewerkers. Wat de medewerkers mogen verwachten, zal zich de komende weken en maanden ontvouwen,  herkenbaar aan het warme #Care4Me symbool.  

#Care4Me is mee mogelijk dankzij giften die ingezameld werden door de UZ Brussel Foundation ter ondersteuning van de medewerkers in ons ziekenhuis. Het applaus klinkt niet meer letterlijk in de straten, maar de niet aflatende inzet van de UZ Brussel-medewerkers wordt nog steeds door velen erkend. Het doet enorm deugd te weten dat er nog steeds vele supporters zijn die op hun beurt willen helpen zorgen voor het welzijn en de veerkracht van de ziekenhuismedewerkers. Hartelijk dank aan iedereen die de zorg blijft steunen! 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.