Een boost voor 2022

Een boost voor 2022

22 december 2021

Terugblikken en vooruitkijken in een vloeiende beweging. Dat is wat we in deze periode doorgaans doen. Vandaag hopen we beslist dat het nieuwe jaar beter wordt dan het jaar dat we achter ons laten. Maar zeker zijn we niet. Het landschap dat we voor ons zien, lijkt sterk op wat we in de achteruitkijkspiegel zien. Een eindeloze weg naar nergens? Beslist niet. Het belangrijkste is dat we niet van de weg zijn geraakt en blijven vooruitgaan. Dat is in de eerste plaats de verdienste van de zorgverstrekkers, onder wie alle collega’s in het UZ Brussel. Maar ook uw persoonlijke inzet maakt het verschil.

Samen geloven we immers in de kracht van kennis, expertise en onderzoek. We passen ons gedrag aan omdat we geen deel van het probleem, maar van de oplossing willen zijn. We moeten dat vooral blijven doen. In het ziekenhuis, op de universiteitscampus, in de samenleving.  Kritisch en waakzaam, maar tegelijk vastberaden en doortastend. Zo geraken we ergens.   

We wensen u een gezond, leerrijk en inspirerend 2022!

Marc Noppen
CEO UZ Brussel   

Caroline Pauwels
Rector VUB

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.