GEZOCHT: Mannelijke deelnemers voor vruchtbaarheidsstudie

GEZOCHT: Mannelijke deelnemers voor vruchtbaarheidsstudie

14 november 2023

Brussels IVF organiseert een wetenschappelijke studie - de ADAM-studie - om het effect te bepalen van een studiegeneesmiddel dat FSH (follikelstimulerend hormoon) bevat op de spermakwaliteit en de zwangerschap. Deze studie vindt plaats in samenwerking met Ferring. De onderzoekers zijn specifiek op zoek naar mannen om deel te nemen.


De ADAM-studie zoekt:

  • Koppels die minstens 1 jaar zonder succes hebben geprobeerd zwanger te worden
  • Leeftijd van de man is tussen 18-50 jaar (leeftijd van vrouwelijke partner tussen 18-35 jaar)
  • U en uw vrouwelijke partner moeten 12 tot 60 maanden geprobeerd hebben om zwanger te worden zonder succes.
  • Jullie stemmen er allebei mee in om gedurende 9 maanden vanaf de start van de studiebehandeling geen behandeling tegen onvruchtbaarheid te ondergaan buiten deze studie
  • U bezoekt het studiecentrum 8 keer gedurende 9 maanden voor testen en procedures
  • U moet in goede algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn

Vragen of interesse?

De onderzoekers zijn nog op zoek naar deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich melden via IVFstudies@uzbrussel.be. Ook voor bijkomende vragen kan je hier terecht. 


 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.