Kom op innovatie-ontdekkingstocht in het UZ Brussel en de VUB! Schrijf je nu in voor de Dag van de Zorg op zondag 17 maart

Kom op innovatie-ontdekkingstocht in het UZ Brussel en de VUB! Schrijf je nu in voor de Dag van de Zorg op zondag 17 maart

13 februari 2024

De Brussels Health Campus in Jette bruist op zondag 17 maart. Het UZ Brussel en het Universitair Tandheelkundig Centrum van de VUB bieden je die dag tussen 10 en 17:30 uur een unieke blik achter de schermen.

Fascinerende rondleidingen

Experten van het UZ Brussel en de VUB nemen je mee op fascinerende rondleidingen die tonen hoe innovatie de zorg van vandaag en morgen beter maakt, van ambulance, operatiezaal, fantoomlab en Villa Samson tot valdetectie bij patiënten, patiëntenportaal, de ontrafeling van DNA, en de productie van geneesmiddelen met radioactieve stoffen. 

AI humoristisch ontrafeld met Jeroen Baert (Nerdland) 

Comedian en computerwetenschapper Jeroen Baert (Nerdland) praat je in ons auditorium met een flinke scheut humor bij over de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie.  

UZ Brussel Talk 

En kunnen ‘ziekenhuizen’ meer en meer evolueren naar ‘gezondheidshuizen’? Als het van het UZ Brussel afhangt, wel! Onze experten, waaronder prof. Marc Noppen, lichten nieuwe initiatieven rond gezondheidspromotie en ziektepreventie toe. 

Inschrijven 

Om je een optimale ervaring te bieden, gebeuren de rondleidingen in kleine groep en is het nodig om op voorhand in te schrijven.  

 

Stel nu jouw programma samen en schrijf je in  >>>

 

Na inschrijving ontvang je jouw digitaal ‘ticket’ met QR-code via mail. 
Kom je op 17 maart met de wagen naar het UZ Brussel, dan kan je gratis parkeren. Check de praktische info bij je inschrijving en volg de signalisatie ter plaatse.

Voor studenten 

Goed om weten: ook op zondag 17 maart zet de VUB Faculteit Geneeskunde & Farmacie de deuren open voor toekomstige studenten. 
 

Meer informatie en inschrijven >>>  

 

De Erasmushogeschool Brussel op campus Jette doet dit een dag eerder, op zaterdag 16 maart >>>. De school zal op 17 maart wel aanwezig zijn met een infostand in het onthaaldorp voor Dag van de Zorg.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.