Prof. dr. Bart Keymeulen ontvangt Hilde Bruersprijs voor wetenschappelijk onderzoek in de geneeskunde

Prof. dr. Bart Keymeulen ontvangt Hilde Bruersprijs voor wetenschappelijk onderzoek in de geneeskunde

27 september 2022

Het Wetenschappelijk Steunfonds voor de Vrije Universiteit Brussel, dat dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert, reikt tweejaarlijks de Hilde Bruersprijs voor wetenschappelijk onderzoek in de geneeskunde uit. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door de schenking van mevrouw Hilde Bruers als dank voor haar voortreffelijke behandeling in het UZ Brussel. De laureaat voor deze prijs in 2022 is prof. dr. Bart Keymeulen.

Prof. dr. Bart Keymeulen is in het UZ Brussel verantwoordelijk voor de geïntegreerde en multidisciplinaire zorg van alle vormen van diabetes. Hij specialiseerde zich in de behandeling van patiënten met type 1 diabetes.

Hij streeft ernaar om innovatieve therapieën tot bij de patiënt te brengen, zowel vóór diagnose (preventie), bij diagnose als in latere stadia van de aandoening. Zijn onderzoek richt zich op het onderdrukken van de auto-immuniteit (immunotherapie) en op de transplantatie van betacellen of stamcel gederiveerde cellen die zich tot betacellen en glucagoncellen ontwikkelen.

Hij is als gewoon hoogleraar verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel, waar hij voorzitter is van de onderzoekscluster Diabetes, Transplantation and Pathology. Hij is tevens erevoorzitter van de Diabetesliga en erelid van de International Society of Internal Medicine.

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.