Toegangsweg naar het UZ Brussel via de Dikke-Beuklaan niet langer deel van lage-emissiezone van het Brussels Gewest

Toegangsweg naar het UZ Brussel via de Dikke-Beuklaan niet langer deel van lage-emissiezone van het Brussels Gewest

06 mei 2022

De toegangsweg naar het UZ Brussel via de Dikke-Beuklaan valt niet langer binnen de Brusselse lage-emissiezone. De maatregel trad in werking vanaf 1 april 2022. De wijziging heeft te maken met de nieuwe P+R-parking die wordt aangelegd en beschikbaar zal zijn vanaf september 2022.

Een P+R heeft als doel automobilisten aan de rand van de stad te laten parkeren zodat ze van daar verder kunnen reizen met het openbaar vervoer. De toegangsweg naar een P+R valt buiten de lage- emissiezone.

De parking zal toegankelijk zijn via de Dikke-Beuklaan en de rotonde op de Laarbeeklaan in de richting van de Dikke-Beuklaan. De nieuwe P+R zal 50 plaatsten tellen en zal geïntegreerd worden in de nieuwe bezoekersparking die vanaf september 2022 beschikbaar is.

Meer info op de website van lez.brussels.

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.