UZ Brussel blijft rekruteren en zoekt meer dan 120 nieuwe medewerkers

UZ Brussel blijft rekruteren en zoekt meer dan 120 nieuwe medewerkers

17 november 2022

Het tekort aan zorgpersoneel blijft ook in het UZ Brussel nijpend. Op dit moment telt het ziekenhuis meer dan 120 vacatures, voor heel uiteenlopende profielen. Er is nood aan verpleegkundigen, maar ook aan administratieve ondersteuning, medisch-technische experts, artsen, technici en ICT-ers. Daarom lanceert het UZ Brussel een nieuwe rekruteringscampagne. Tijdens de coronacrisis werden zorgmedewerkers soms "helden van de zorg" genoemd. Mensen die over buitengewone krachten beschikken om onze job te kunnen uitvoeren. Maar in het UZ Brussel werken vooral échte mensen. Tal van enthousiaste collega’s tonen in de campagne wie ze zijn en waarom zij in dit ziekenhuis werken.

De zorgsector heeft al een tijd te kampen met een groot tekort aan personeel. Dat geldt ook voor het UZ Brussel. Er is een belangrijke golf van pensioenen en de concurrentie in de zorgsector is groot.

Het ziekenhuis wil dan ook alles op alles zetten om – waar het kan - ​ het werk van de vele medewerkers te verlichten en nieuw talent warm te maken voor een job in het UZ Brussel, zowel in de zorgberoepen als in ondersteunende functies. Zo hebben student verpleegkundigen bijvoorbeeld de kans om verschillende klinische trajecten te doorlopen en kennis te maken met diverse specialiteiten.

Het UZ Brussel telt op dit moment niet minder dan 120 vacatures

Het ziekenhuis zoekt onder meer verpleegkundigen, maar ook voor administratief personeel, medisch-technische experts, artsen, technici en ICT-ers.

Ria Vanschoenwinkel, directeur Verpleeg- en Vroedkunde van het UZ Brussel: “De nood aan extra verpleegkundigen blijft hoog. Zowel basisprofielen voor standaardafdelingen als meer technische profielen zien we graag komen. Voor wie aanklopt, zoeken we de plaats die het best bij de kandidaat past en dit steeds in overleg en vertrouwen met respect voor de keuze van de kandidaat. In ons universitair ziekenhuis is er een grote waaier aan mogelijkheden en specialisaties. Een dagje meelopen om kennis te maken behoort tot de mogelijkheden.”

Geen superhelden, wel échte mensen

Tijdens de coronacrisis werden zorgmedewerkers soms "helden van de zorg" genoemd. Mensen die over buitengewone krachten beschikken om onze job te kunnen uitvoeren. Het is precies dat cliché dat het UZ Brussel in de campagne op geheel eigen UZ Brussel-manier overboord gooit. Want bovenal werken in dit ziekenhuis échte mensen. Mensen die altijd klaar staan voor anderen. Die hard werken om mensen te helpen. Die naast hun job ook een familieleven onderhouden – en dat allemaal zonder superkrachten.

Onze nieuwe rekruteringscampagne zet onze menselijkheid voorop. Vanaf deze maand start de campagne, onder meer via sociale media, advertenties, onze vacaturewebsite www.uzbrusselwerkt.be en een video die de jobs in het UZ Brussel in de kijker zet.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.