UZ Brussel erkend als Supraregionaal traumacentrum

UZ Brussel erkend als Supraregionaal traumacentrum

15 januari 2024

De accreditatie betekent dat het UZ Brussel een uitzonderlijk niveau van traumazorg biedt, met de capaciteit om patiënten met complexe en ernstige traumata, zoals bijvoorbeeld een ernstig verkeersongeval of een val van grote hoogte met meerdere ernstige of levensbedreigende verwondingen, te behandelen. Dit impliceert ook dat het ziekenhuis zich inzet voor continue verbetering en deelname aan nationale en internationale databanken voor kwaliteitsbewaking en benchmarking. De erkenning geldt voor 3 jaar.

De DGU, die instaat voor de accreditatie, loofde het UZ Brussel voor het uiterst gemotiveerde team en de inzet naar verbetering van de zorg voor de traumapatiënten. De erkenning is geldig tot 2026.  

De DGU, Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie, is een Duitse organisatie gericht op het ontwikkelen en handhaven van hoge standaarden in de behandeling van traumapatiënten. Hun accreditatieproces voor traumacentra houdt in dat de geaccrediteerde centra voldoen aan de hoge eisen die de DGU stelt op het gebied van infrastructuur, personeel, procedures en patiëntenzorg. 

Dr. Thomas Ecker, urgentiearts en één van de leidende krachten: “Het behalen van een certificaat als supraregionaal traumacentrum betekent dat het UZ Brussel in staat is om zwaargewonde traumapatiënten op te vangen en hen kwaliteitsvolle zorg te bieden. Door in te zetten op infrastructuur, goed opgeleide medewerkers, multidisciplinaire samenwerking en continue kwaliteitsverbetering worden de patiënten gedurende het hele traject - van transport naar het UZ Brussel tot de opvolging na ontslag - met de beste zorg omringd.”

Bekijk hier het certificaat.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.