Team Klinische Nutritie

Het team Klinische Nutritie bestaat uit artsen, diëtisten en verpleegkundigen. Het team werkt vooral samen met chirurgen, gastro-enterologen, endocrinologen en radiologen.

Prof. dr. Koen Huysentruyt

Prof. dr. Koen Huysentruyt

Kliniekhoofd Kindergastro-enterologie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Darmfalen, short bowel syndrome en home-TPN bij kinderen
  • Klinische nutritie bij kinderen
  • Chronisch inflammatoire Darmziekten: ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
  • Hepatologie
  • Algemene kindergastroënterologie en voeding

Over Prof. dr. Koen Huysentruyt

Prof. dr. Koen Huysentruyt studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven. Hij specialiseerde zich in de pediatrie aan de Vrije Universiteit Brussel en nadien in de kindergastroënterologie in het UZ Brussel, Université Catholique de Louvain (UCL) en the Hospital for Sick Childen (SickKids) in Toronto, Canada. In SickKids heeft hij een sub-specialisatie omtrent de zorg voor kinderen met darmfalen, short bowel syndrome en home-TPN gevolgd. In 2016 verdedigde hij zijn doctoraat "disease-related undernutrition in hospitalized children". Verder richtte hij in 2022 samen met dr. Vanderlinden en dr. Vercauteren het Brussels Centre for Intestinal Rehabilitation in Children (B-CIRC) op.

Daarnaast is prof. dr. Huysentruyt bestuurslid van de Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme (VVKVM) en expert van de Hoge Gezondheidsraad.

Hij heeft meer dan 35 Pubmed-genoteerde publicaties en is een veel gevraagd spreker voor zowel nationale als internationele congressen. Hij studeerde in 2021 ook af als biostatisticus en zijn wetenschappelijke interesse gaat uit naar voeding en ondervoeding bij kinderen, darmfalen bij kinderen en de verdere ontwikkeling van de Brussels Infants and Toddlers Stool Scale (BITSS).